loga gmin powiatu koneckiegologa gmin powiatu koneckiegologa gmin powiatu koneckiego

ikonka raportu Coronawirusa COVID-19   RODO - Klauzula Informacyjna O Przetwarzaniu Danych Osobowych   bip   Projekt Termomodernizacji Budynków Użyteczności Publicznej Ankieta dla Klientów Starostwa Powiatowego w Końskich Termomodernizacja Budynku DPS "Cichy Zakątek" w Końskich

tkn  ukraina     ikona kont bankowych kont starostwa  NUMERY KONT BANKOWYCH   e puap

komunikaty

Kontakt

Aktualności i wydarzenia

MASTERCHEF - KULINARNY KONKURS W ZSP NR 3

Paweł Goraj - Administrator

29 maja 2015r. w koneckim „Ekonomiku” zdjecie MASTERCHEFodbył się Powiatowy Konkurs Kulinarny dla gimnazjalistów „MasterChef”. Konkurs cieszył się dużą popularnością wśród gimnazjalistów z powiatu koneckiego. Ze względu na możliwości przygotowania dania liczbę chętnych ograniczono do dziesięciu dwuosobowych zespołów. Wytypowano z Gimnazjum Nr 2 w Końskich – 5 zespołów, Publiczne Gimnazjum im. Franciszka Staffa w Rudzie Malenieckiej – 4 zespoły i z Gimnazjum im. Armii Krajowej w Stadnickiej Woli – 1 zespół. Organizatorki: Ewelina Ciszek, Magdalena Dziuba i Anna Konieczna zaproponowały gimnazjalistom przygotowanie potrawy z kuchni włoskiej.

Gimnazjaliści pokazowe dania przygotowywali w dwóch pracowniach gastronomicznych, wykazali się dużą pomysłowością i świetnym smakiem. Komisja w składzie: dyrektor Jolanta Gregorczyk, jej zastępca Beata Fidor, oraz Marzena Andryszczyk, Aleksandra Elster, Jolanta Bukowska i Małgorzata Kassyk próbowały m.im.: spaghetti, lazanii, pierożków, faszerowanej cukinii, czy pomidorów. Jury oceniało nie tylko smak potrawy, ale również wygląd dań, dobór składników oraz sposób prezentacji. Wygrał zespół z Rudy Malenieckiej: Pękala Monika i Walter Sandra z potrawą „Zdrowie po włosku”, czyli cukinia faszerowana serem gorgonzola i zapiekane pomidory we włoskim sosie. Miejsce II zajęły Urbańska Paulina i Kubik Paulina również z Rudy Malenieckiej, miejsca III zajęły – Borzęcka Weronika i Staniszewska Elżbieta z Gimnazjum w Stadnickiej Woli. Zwycięskie zespoły poza dyplomami otrzymały: elektryczne opiekacze, blendery i spieniacze do mleka. Pozostali uczestnicy otrzymali drobne upominki.